Over Musical Wognum

Musical Wognum staat al jaren bekend als een ambitieuze groep enthousiastelingen die graag samen mooie producties maakt. Elk jaar werken we keihard om het beste uit onszelf te halen en veel te leren.

Wij gaan uitdagingen niet uit de weg. Zowel bekende klassiekers als Evita, Aida en Anatevka; als onbekende en experimentele stukken als Bad Girls, Lucky Stiff en Rent pakt Musical Wognum met beide handen aan. Elk jaar willen we verrassen; niet alleen onszelf, maar ook ons publiek!

Regisseur

Martijn Schaeffer

Musical Wognum is regisseur en artistiek leider van Musical Wognum. Martijn is tot 11 jaar geleden zelf lid van de vereniging geweest (o.a. De 3 Musketiers, Into the Woods en Little shop of Horrors). Zijn laatste musical was de prachtige en akelige musical Sweeney Todd, waar hij de gemene bode speelde.
In die 11 jaar is de vereniging best veel veranderd. Zo gaat dat: er gaan mensen weg, er komen mensen bij. Het bijzondere van Musical Wognum vindt hij dat alle leden van nu net als toen heel ambitieus zijn. Na twee jaar corona tijdens de musical Shrek is het heel fijn om nu een 'echt repetitiejaar' mee te maken met Martijn.

Muzikaal Leider

Jeroen van Veldhuizen

Jeroen is sinds 2016 muzikaal leider van Musical Wognum. Na het conservatorium heeft Jeroen zich voornamelijk ingezet voor orkesten. Met enorme inzet heeft Jeroen zich bij ons weten te ontplooien tot koordirigent. Elke muzikale noot wordt met Jeroen ingezeept en geperfectioneerd totdat we in november de partijen van voor naar achter kennen! Tevens verzorgt Martijn Bos zang-technische ondersteuning.

Jeroen is niet alleen koordirigent, maar we spelen altijd met live orkest! We zitten op zolder boven het voorcafé en hebben het een audio- en videoverbinding contact met het podium. We hebben altijd erg veel lol in dat hokje: hopelijk brengen we dat ook over naar jullie.

Choreograaf

Lisa Heikens

Ik ben Lisa en dit jaar was mijn eerste keer choreograferen voor een musical, dus mega spannend. Mijn droom was altijd om zelf in musicals te dansen, alleen zingen gaat mij niet zo heel goed af, dus dat werd hem niet. Het werken naar een show toe is echt het mooiste proces dat er bestaat. Zoveel verschillende vakken en mensen komen bij elkaar, die het zelfde doel hebben namelijk een mooie show creëren.

Toen ik werd gevraagd of ik geïnteresseerd was om de choreografieën te maken, zei ik volmondig JA! Iedereen van de vereniging staat open voor van alles, dus zo kunnen wij een super mooie show neerzetten. Ze hebben echt kei hard gewerkt en ik ben enorm trots op deze samenwerking.

Kleding

Conny Dekker

Conny is al sinds 1992 betrokken bij onze vereniging. Eerst als lid, daarna als 'ons klerewijf'. Ze weet ons bij elke productie weer om te toveren in onze personages en is altijd bezig met perfectioneren. Tot de première worden kledingstukken nog aangepast. Hoedjes/tasjes/handschoenen: alles wordt tot in detail bedacht.

Tijdens voorstellingen is ze altijd aanwezig met naald en draad (ook voor spoed-reparaties gelukkig...), maar ook als steun en toeverlaat voor de hoofdrolspelers. Met een spoedverkleding staat ze altijd voor je klaar!

Het Bestuur

Tina Mol (voorzitter)
Gerard Pronk (penningmeester)
Maria van Schagen (secretaris)
Jeroen Besseling
Annelies Wegereef
Rianda Kuilman
Scroll naar boven